Verantwoording

Alle tekeningen en schilderijen zijn gefotografeerd. Daarbij gaat veel van de details en kleurnuances verloren. Bovendien is de belichting van grote invloed op de kleurstelling. Flitslicht kleurt het papier snel blauw en geeft beelden schaduwen. Zonder flitslicht zijn de tekeningen vaak wat donker en kleurt het witte papier al gauw grijs of lichtbruin. Om de afbeeldingen toch weer wat ‘op te frissen’ zijn alle foto’s bewerkt. Dit betekent dat de afbeeldingen op het scherm niet helemaal overeen hoeven te komen met de werkelijkheid. Ten behoeve van deze presentatie is dus sprake van een dubbelslag: er zijn geïdealiseerde beelden van afbeeldingen van de werkelijkheid gemaakt.

3 comments

 1. beste heer van Andel,
  ik heb vandaag een map in mijn handen gekregen met 10 mooie pentekeningen van mooi Den Haag, met tekeningen van verschillende gebouwen zoals vredespaleis,binnenhof.mauritshuis ,zijn deze ook van uw hand.
  ik zie graag uw reactie tegemoet.

  vr.gr.
  j.eckhardt

 2. Geachte heer van Andel,

  We vonden uw mooie pentekeningen op het internet. Op 16 juni a.s. trouwen we in de Kloosterkerk. Zouden wij de pentekening van die kerk op de voorkant van onze liturgie mogen plaatsen? Van harte hopen we op uw toestemming.
  Hartelijke groet,
  Gerda Hoekstra & Jos Vermunt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.