Over Henk

Al jaren ben ik creatief bezig met van alles en nog wat. Tekenen, pottenbakken, schilderen, boetseren, meubels ontwerpen en maken. Wat er ook maar op mijn pad komt en de ‘technieken’ die op dat moment voorhanden zijn. Zo is het photoshoppen iets van de laatste jaren.  Het creatieve gaat bij vlagen, naast mijn werk, omdat ik daar niet alles van mij zelf in kwijt kan. Soms heb ik overwogen om het kunstzinnige serieuzer aan te pakken, maar telkens kwam ik tot de slotsom dat ik niet goed genoeg was en dat er in de kunstwereld voor middelmatigheid geen plaats is. Toch blijft het maar knagen. En als ik een tijd niets heb gedaan, komt de aandrang na verloop van tijd vanzelf weer terug om weer aan de slag te gaan.

Alles bij elkaar heeft die aandrang flink wat materiaal opgeleverd. Tekeningen en schetsboeken liggen in een kast. Enkele vazen staan in de kamer maar de meeste potten en vazen staan in dozen in de kelder; andere heb ik weggegeven. Want als iemand er plezier aan beleeft, heeft het ‘kunstwerk’ tenminste nog zijn waarde. Soms bekruipt mij de beklemmende vraag of al die tijd die ik in het maken heb gestoken wel verantwoord was. Had ik die tijd niet beter aan andere dingen kunnen besteden?

Toen in twee jaar geleden ontdekte dat het maken van een blog niet zo moeilijk was, heb ik besloten om mijn ‘la’ eens op te ruimen en tentoon te stellen. Te meer omdat mijn dochter al eerder had voorgesteld om mijn schilderijen via internet te koop aan te bieden. Daar is het nog niet van gekomen , maar geïnspireerd door een blog met de titel ‘elke dag een tekening’ leek het mij een leuk idee om regelmatig wat werk publiceren. Dit is mijn ‘kunstproject’ geworden.

In het begin was het oud en nieuw werk door elkaar, een beetje gerangschikt naar beeldende vorm en voorzien van tags. Het oude werk is grotendeels gepubliceerd, maar dit jaar heb ik zoveel nieuw werk geproduceerd dat de voorraad weer is toegenomen. Ik kan dus nog even vooruit. Kijk naar het resultaat. Ik hoop dat je het leuk vindt.

Hieronder tref je een aantal zelfportretten aan in chronologische volgorde (recent eerst).

portret2015_04Zelfportret, 6 april, aquarel (32×24)

portret2015_01
Selfie, 4 april 2015 (op Ipad met Sketches)

portret2015_03 Selfie, 3 april 2015 (op Ipad met Sketches)

Ipad2013_03
Zelfportret, maart 2013 (op Ipad met ArtSet)


Zelfportret 🙂  december 2011, pen (24x 18)


Zelfportret, november 2011, kleurpotlood (24×19)


Zelfportret, oktober 2011, aquarel (40×30)


Zelfportret, oktober 2011, pastel (60×40)

Zelfportret, juli 2006, plakkaat (70×50)


Zelfportret naar foto,  december 1984, conté (30×20)


Zelfportret naar foto, augustus 1984, potlood (30×20)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.